Vår her i byen.

blomster

Jeg var i Oslo denne uken. Der blomstret tærne, fuglene kvitret og kommunale blomsterbed var fylt med struttende påskeliljer, stemor og tulipaner. Jeg ble provosert. Nordlendinger burde hatt reiseforbud sørover i april. Mens jeg satt og spiste en is i solveggen i lunsjpausen var det nysnø hjemme. Seriøst.

Jeg så folk i shorts foran Stortinget, og på trikken så jeg flere i flip-flops. Osloværingene hadde allerede inntatt parker og plener, og valset rundt i florlette gevanter som om det var helt normalt. I Tromsø har jeg ikke pakka bort vinterklærne ennå – med god grunn!

Men vi har vår vi òg. Vi har hestehov, som dukker opp på de mest uskjønne steder. Vi har bare veier, tinesne* og lys til langt på kveld. Vi har måkeskrik, verdens beste reker og brøytebilen tar snart sommerferie.

hestehov.

Tror ikke snøen har gitt seg helt ennå. Men reinkalvria* er nok ikke langt unna. Imens nyter vi våren i Tromsø. Jeg har på vårjakke, og ungene har på sommerlue og sommervotter (som er helt vanlige klesplagg i en nord-norsk barnegarderobe).

Og når vi kikker opp fra asfalten med all strøsanda fra i vinter ser vi alle de gnistrende, snødekte fjellene om omringer øya vår. Og det er vår!

vår ivar aasens.

Vi trenger ikke rosablomstrende trær og flipflop-vær. Vi har også vår. Og Halvdan. Og no kom Hurtigruta.

Fin lørdag!

*tinesne og reinkalvria: Snø som faller på vårparten. Tinesnø fordi den liksom skal tine den snøen som allerede ligger her. Reinkalvrie fordi reinen gjerne kalver på denne snøen, og dermed får den nyfødte reinkalven et rent sted å ligge når den er helt ny i livet.

8 Kommentarer
 • Fru Mikalsen

  25. april 2015 at 17:57 Svar

  Vi har måkka frem undersnøiske spirende tulipaner fra Amsterdam.

  • therese

   26. april 2015 at 16:32 Svar

   Skryt bare! ;)

 • Ole M H

  25. april 2015 at 21:08 Svar

  Tror jeg aldri hadde opplevd fenomenet «vår» før jeg flyttet til Namsos.

  • therese

   26. april 2015 at 16:32 Svar

   Jeg heier på den globale oppvarmingen! Våren får nok en ny vår (haha) i nord også! :) Hurra for Lena i dag, forresten!

 • Tone Angelika

  29. april 2015 at 20:27 Svar

  Hei.
  Jeg kom ramlende inn her via Hjartesmil, og jeg måtte bare legge igjen en liten kommentar.
  Akkurat dette innlegget gjorde meg så glad, for jeg er så lei av sør-Norge-bloggerne. Tenk å få innblikk i livet litt lenger nord! Jeg er selv født i Tromsø, men bodde ikke nordpå lenger enn til jeg var 4,5. Jeg husker noe, men ikke alt. Dette gjorde at jeg husket litt mer. Fortsett å dele, jeg lover å følge med :)

  • therese

   29. april 2015 at 22:19 Svar

   Så koselig! Tusen takk for oppmuntringen. :)

 • Hjertebarn

  30. april 2015 at 10:25 Svar

  Hallais!
  Nå fikk jo jeg litt lyst å blogge igjen.

  • therese

   30. april 2015 at 13:39 Svar

   Ja, kan du ikke Ina? :) Klem!

Skriv en kommentar