Kanelbollepannekaker

kanelbollepannekake

Jeg elsker kanelboller. (Hvem gjør ikke det?) Og hele familien min foretrekker tykke pannekaker til frokost i helgene. Da jeg oppdaget at det var mulig å fusjonere disse til til en høyere enhet (Takk, Pinterest!) ble livet mitt ca. 4 hakk bedre – og jeg har ikke sett meg tilbake. Oppskriften på pannekakene er en litt modifisert variant av den som er i Mat på bordet si fantastiske kokebok.


Kanelbollepannekaker (for 4 veldig sultne personer)

500 gr hvetemel
2 ss bakepulver
2 ts sukker
2 ts vaniljesukker
4 egg
2 drøye ss smør (smeltes)
6 dl melk
smør til steking

Fyll:
2 ss smør (smeltes)
5-6 ss sukker
1 ss kanel
2 klyper salt


Slik gjør du

Bland sammen det tørre i én bolle, og bland sammen det våte i en annen bolle. Hell det våte i det tørre og rør veldig raskt sammen. Det gjør ingenting om det blir litt klumper, det viktigste er at du ikke rører for lenge. Da frigis nemlig gluten fra melet, og pannekakene blir seige. Derfor: la det se litt halvferdig ut. Det går bra.

La røra svelle i ca 20 min.

I mellomtida lager du fyllet: Bland alt sammen. Det skal bli en tyktflytende mørkebrun smørje. Jeg pleier å fylle det i en Decomat fra Lékué, men det funker sikkert like bra å lage et kremmerhus av bakepapir og fylle det i dette.

Smelt smør i ei teflonpanne og legg på røra i små sirkler. Jeg får plass til tre pannekaker i mi steikepanne. Så klemmer du fyllet på pannekakene i et spiralmønster for å etterligne en kanelbolle. Det er sjelden mine kanelbollepannekaker blir like perfekte som på Pinterest (de ser vanligvis litt mer Nailed it ut…), men de smaker alltid fantastisk! Og det er jo det viktigste. Pass på at det ikke blir for varmt i panna, da svis fyllet lett ettersom det er mye sukker i det. Finn det perfekte varmenivået på din ovn der kanelbollefyllet karamelliseres og pannekakene blir deilige og luftige.

Stek opp all røra, eller spar resten til i morgen. Jeg pleier å legge pannekakene i ei metallform fra IKEA som kan stå på lunk på en av de andre platene mens jeg steker resten.

Denne pannekekeoppskriften kan selvsagt også stekes uten fyll og toppes med syltetøy, bær eller sirup (og for meg er det bare én sirup som gjelder, og det er Aunt Jemimas). Og om dere ikke klarer å spise opp alle pannekakene, null stress! De er veldig gode å varme opp i microen dagen etterpå også.

Server med melk (og kaffe!) og nyt stillheten som senker seg ved frokostbordet.

Ennå er det helg. Ennå har jeg mange aviser å lese. Og ute er det nysnø på fjellene. Takk.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar